Dyr men dejlig storbyferie i Rom

Hvis du tager på en storbyferie til Rom, så er du ikke ligefrem den første besøgende i byen.

Rom har eksisteret i 2.700 år, og har igennem historien i lange perioder været en magtfaktor i Europa. Det betyder da også, at folk er komme til byen langvejs fra – også før man begyndte at flyve dertil for at opleve de mange seværdigheder.

Når du går igennem byen, vil du da også overalt kunne mærke historiens vingesus. Overalt er der nemlig levn fra antikkens Rom.

Og ud over det er der jo så også hele Vatikanstaten, der i princippet er et land for sig – men i praksis en meget integreret del af byen.

Så der er altså masser at opleve på en storbyferie.

Og så er der jo maden, der er et kapitel for sig. Det italienske køkken ligger helt oppe i den øverste liga af ”køkkener”. Og Rom er naturligvis ingen undtagelse. Her kan du finde masser af hyggeligt restauranter med lækker mad – og et godt glas vin til.

Det eneste problem med Rom er i virkeligheden, at det er en ret dyr storby at opleve.

For det første er flypriserne ret høje. Ud over afstanden er der ikke den store konkurrence. Og det betyder, at man ikke kan flyve dertil lige så billigt som til f.eks. Barcelona – hvor afstanden er nogenlunde den samme.

Heldigvis er det samme ikke tilfældet for hotelværelser. Her kan du sagtens finde fine værelser helt ned til omkring 300 kroner pr. nat. Og hvis du gerne bo i nærheden af centrum, skal du regne med omkring 800 kroner for en nat. Alternativt kan du også finde masser af boliger hos AirBnb.

Rom er også et herligt sted at shoppe – som det har været i hundredvis af år. Tidligere kom håndværkerne fra nær og fjern for at tilbyde deres varer og evner.

Og denne tradition skinner stadig igennem i byen i dag, hvor du stadig kan finde masser af godt kunsthåndværk og brugskunst. Og er du på jagt efter et par håndsyede sko, så går du heller ikke forgæves.

Så vil du gerne på en storbyferie, hvor seværdigheder, mad og shopping betyder mere end prisen, så er Rom et oplagt valg.